Veelgestelde vragen > Proberen, aanschaf, installatie, registratie > Wat zijn de minimale systeemeisen aan mijn PC voor Cosmeticienne

Zoek in het veelgestelde-vragen-overzicht naar:

Cosmeticienne dient geinstalleerd te worden in een Windows omgeving. Hieronder treft u een overzicht van de minimale en de aanbevolen systeemeigenschappen om gebruik te kunnen maken van Cosmeticienne.

Hardware:

• CPU (processor): 32/64bit Intel of AMD CPU 1.5Ghz (1 core) minimaal. 2.0Ghz (2 core) aanbevolen.
  • RAM (geheugen): 1 Gb minimaal.
  • HD (Harddisk): minimaal 100 Mb ruimte voor installatie en werkruimte.
  • Voor installatie middels een CD-Rom is een DVD/CD-station noodzakelijk. Cosmeticienne is ook te bestellen (tegen een meerprijs van 5,-) op een USB-Stick.
  • Schermresolutie: 1024x600 minimaal. Aanbevolen: 1024x768
  • Voor de optionele kassalade en/of de barcodescanner: vrije USB poort (1.1, 2.0 of 3.0).

Software:

• Besturingssysteem: Windows XP (home/pro), Windows Vista (alle uitvoeringen), Windows 7 (alle uitvoeringen) of Windows 8 (alle uitvoeringen, behalve Windows 8 RT), Windows 8.1 en Windows 10.
  • Voor externe correspondentie (facturatie, overzichten en rapporten): Microsoft Word, versie's 2000, XP, 2003, 2007, 2010 en 2013 (32/64bit). Let op: de Microsoft 'Klik en Klaar' versie's van Office hebben niet het onderdeel VBA, waardoor deze versie niet geschikt is om samen te werken met Cosmeticienne.
  • Voor koppeling van de Cosmeticienne Agenda met online diensten is Microsoft Outlook noodzakelijk. Versie's: 2000, XP, 2003, 2007, 2010 en 2013 (Let op: enkel de standaard 32bit Office versie).

Cosmeticienne op een Apple Mac computer:

Indien u Cosmeticienne Administration overweegt te gebruiken op een Apple Mac computer, dan dient u rekeningen te houden met de onderstaande eisen:

• CPU: Apple Mac met Intel-processor (64bit). PowerPC wordt niet ondersteund.
  • Om Cosmeticienne te kunnen installeren dient Windows op de Mac aanwezig te zijn.
    • Middels de bootcamp-configuratie:
      • zelfde systeemeisen als een Windows PC.
    • Via virtualisatie zoals Parallels Desktop of VMware Fusion of Oracle's VirtualBox:
      • 2 Gb Ram, waarvan 1 Gb voor Windows OS
      • Windows XP, Vista, 7 of 8, 8.1 of 10.
      • Overige eisen zijn gelijk aan Windows PC configuratie.

Mocht u beschikken over een systeem waarvan u niet geheel zeker bent of Cosmeticienne daarop zal werken, neem dan gerust even contact met ons op.