Cosmeticienne Administration - Basispakket: Verkoop & Voorraad

Voorraad


Cosmeticienne VoorraadbeheerVoor een goede administratie is het van wezenlijk belang dat uw inkoop & verkoop goed worden bijgehouden. In het basispakket is een actief voorraadbeheer aanwezig: zodra u verkoop invoert of een bestelling afwikkelt, werkt het systeem uw voorraad bij. Op basis van de door u ingestelde minimum-voorraad geeft het voorraadbeheer u tijdig aan wanneer u nieuwe producten dient te bestellen. Ook dat bestellen kan vanuit het systeem, ongeacht het aantal leveranciers waar u zaken mee doet: u voegt de producten toe aan een tijdelijke bestellijst (producten die u zelf kiest of producten die het voorraadbeheer u adviseert) en zodra u het wilt maakt Cosmeticienne de bestelformulieren voor u aan. Deze bestellingen blijven bewaard in het systeem, zodat u ze kunt oproepen zodra de goederen daadwerkelijk worden geleverd. Even goed controleren en laat het voorraadbeheer de bestellingen inboeken: uw voorraad wordt bijgewerkt, de tijdelijke bestellen wordt weer geleegd en -indien u in het bezit bent van de optionele boekhoudmodule- wordt er tevens een boeking gemaakt voor deze uitgave (afhankelijk van de betaalwijze als crediteur of rechtstreeks in het bank-boek). 

Verkoop

 

Basispakket - ProductenbeheerIedere verkoop moet uiteraard in het systeem worden ingevoerd. U kunt dit doen door bij een klant de verkoop handmatig in te voeren of u kunt gebruik maken van de producten en behandelingen die eerder zijn ingevoerd in het productenbeheer. Voordeel van deze methode is dat de voorraad wordt bijgehouden en dat u later zeer gedetailleerd kunt zien hoe de verkoop per product, of per productgroep verloopt. Uiteraard dient u ook uw prijslijst en uw behandelingen in het systeem in te voeren, zodat u hieruit snel kunt kiezen bij verkoop. De verkoop van producten en behandelingen wordt uiteraard apart opgeslagen. Indien u de optionele boekhoudmodule heeft, dan wordt er bij het invoeren van de verkoop automatisch een boeking aangemaakt, waarbij onderscheidt wordt gemaakt tussen producten, behandelingen, maar ook zaken als kortingen of betaling middels een cadeaubon is daardoor goed te traceren. Indien u de optionele barcodescanner-module & scanner heeft, kunt u de verkoop ook nog eens razendsnel invoeren door de streepjescode van de producten en behandelingen te scannen (Cosmeticienne kan bestaande streepjescode's van producten gebruiken of zelf unieke codes genereren en afdrukken).

Verkoop wordt gekoppeld aan de klant, zodat u later precies kunt zien wat er in het verleden allemaal gebeurd is. Per verkoopmoment kunt u tevens een memo aanmaken om (eventueel) een samenvatting van de bevindingen en de aandachtspunten op te slaan. Bij de volgende afspraak kunt u daar vervolgens op letten.

Van iedere 'dienst' (lees: verkoop) kan direct of later een factuur worden gemaakt. De layout van deze factuur is geheel vrij indien u MS Word bezit. Een andere handige functie is het specifieke klant overzicht: een klant-rapport met alle eerder gemaakte aantekeningen welke u eventueel even kunt afdrukken, zodat u tijdens de behandeling de computer kunt laten staan.

 

Kijk voor meer informatie over het basispakket en diverse screenshots in de gallerij.