Veelgestelde vragen > Vragen over de Agenda > Kan de agenda gekoppeld worden aan een smartphone?

Zoek in het veelgestelde-vragen-overzicht naar:

De Cosmeticienne agenda kan overweg met meerdere zgn. 'kalenders'. Standaard wordt iedere kalender in een lokaal bestand opgeslagen en is daardoor dus niet zomaar te koppelen of te synchroniseren met een smartphone (iPhone, Blackberry of een Android-toestel).

Het is echter mogelijk om één kalender in de Cosmeticienne agenda te koppelen aan Microsoft Outlook. Op het moment dat u dat instelt, is die agenda gelijk aan de Outlook-agenda: een afspraak in de ene agenda staat automatisch in de andere agenda (en vice versa): zowel de Cosmeticienne agenda als Outlook 'kijken' dan immers naar hetzelfde bestand.

Er zijn echter een aantal punten waar u rekening mee dient te houden (controleer deze dus vooraf!) 

 • Microsoft Outlook dient op uw computer geinstalleerd te zijn met (minimaal) 1 geconfigureerd account.
 • De koppeling tussen Cosmeticienne en Outlook vindt plaatst op de primaire agenda in Outlook (indien er in Outlook dus meerdere agenda's zijn, zorg er dan voor dat de primaire agenda uw afspraken bevat).
 • Deze versie's van Microsoft Outlook worden alle ondersteund: 2003, 2007, 2010 en 2013. 
 • Let op, enkel 32bit versie's van Outlook worden ondersteund. Indien u niet zeker weet of u de 32bit danwel de 64bit versie van Outlook heeft, controleer dat dan vooraf. In de laatste versie, 2013, kan dit gecontroleerd worden door in een Word brief te klikken op: 'Bestand' -> 'Account' -> 'Info over Word'. Op de eerste regel staat hier of u de 32bit of de 64bit versie gebruikt. Het gaat hier overigens om de versie van Word: uw computer en/of de Windows versie zijn zeer waarschijnlijk wel 64bit. Dit is geen enkel probleem en staat los van de Outlook/Office-versie (op een 64bit systeem kan prima 32bit software draaien).
 • Zodra u een bestaande (lokale) agenda van Cosmeticienne koppelt aan Outlook zijn de eventueel aanwezig afspraken in die agenda (kalender) niet meer zichtbaar! Mocht u de Cosmeticienne agenda al hebben voorzien van afspraken, en u wilt deze overzetten, maak dan een nieuwe agenda, koppel die aan Outlook en gebruik de kopieer/verplaats functie om de afspraken over te zetten (zie tabblad 'opties').

Werkwijze, om een Cosmeticienne kalender te koppelen aan MS Outlook: 

 • Open de agenda en klik (boven in de knoppenbalk) op de knop 'Opties'.
 • In het eerste tabblad (Agenda's), staat de kalenders aangegeven. Meestal is dit er maar eentje, maar het kunnen er ook meerdere zijn.
 • Dubbelklik op de agenda die gekoppeld mag worden aan Outlook.
 • Pas in het 'bewerk-scherm', bij 'soort', de optie aan '1 Lokaal' naar '2 Microsoft Outlook'.
 • Klik 'Opslaan', gevolg door 'Sluiten'.
 • Klik weer op 'Sluiten', waardoor het optie-scherm wordt gesloten. Direct daaropvolgend zal de Cosmeticienne agenda proberen verbinding te maken met Microsoft Outlook. Het is mogelijk dat er een 'Profiel keuze' scherm naar voren komt: u kunt hier gewoon op 'Ok' klikken om de verbinding toe te staan.

 

Zodra de Cosmeticienne agenda gekoppeld is aan de agenda van Microsoft Outlook, zijn er tal van mogelijkheden. Zo kunt u Outlook laten synchroniseren met een iPhone (via iTunes), of zelfs laten sychroniseren met een zgn. Cloud-account. Bekende cloud-agenda's zijn: iCloud, GMail en Outlook.com (voorheen: live.com / hotmail.com). Door een dergelijke cloud-agenda te laten synchroniseren met Microsoft Outlook (en dus met de Cosmeticienne Agenda) is uw agenda bereikbaar vanaf alle apparaten die met dezelfde cloud-agenda gesynchroniseerd zijn (en dus ook een smartphone).

iCloud en Outlook.com bieden beide een gratis tool om de online 'cloud'-agenda te synchroniseren met Microsoft Outlook. Google (de partij achter GMail) biedt dit helaas niet. Er zijn wel zgn. '3th-party-tools' die dergelijke functie bieden (zie deze link voor een uitgebreid overzicht).

Kortom: het is mogelijk een smartphone te synchroniseren met Cosmeticienne. Het is echter behoorlijk ingewikkeld om dit goed in te configureren, mede doordat het afhankelijk is van andere software, en er zijn een aantal randvoorwaarden. Sureplus biedt dit als 1-on-1-service aan, zie hiervoor de webshop.