Veelgestelde vragen > Algemene vragen over Cosmeticienne > Hoe voer ik verkoop in die op 2 (of meerdere) manieren wordt betaald?

Zoek in het veelgestelde-vragen-overzicht naar:

Soms kan het voorkomen dat een klant op 2 manieren wil betalen, bijvoorbeeld een deel kontant en een deel per Pin.

Indien u in het bezit bent van de boekhoudmodule, dan is dat geen enkel probleem. Gebruik het stappenplan hieronder om e.e.a. op de juiste manier op te slaan:

- Maak de dienst op de daarvoor beschreven methode aan. Voeg -net als altijd- de producten, behandelingen, eventuele kortingen in zoals u dat normaal ook zou doen.

- Zodra dit goed en compleet is opgemaakt, kiest u bij betaalwijze 1 van de betaalwijzen die de klant wil gebruiken. Het maakt in principe niet uit welke dat is. In het voorbeeld van kontant en Pin kunt u dus een van deze methodes kiezen.

- Klik op 'Invoeren', waarbij het 'Betalingswijzen'-scherm zal worden weergegeven.

- Het totale bedrag (van de verkoop) staat vervolgens aangegeven bij de betaalwijze die u eerder heeft gekozen. U kunt dat bedrag echter aanpassen (en dus ook verlagen naar het werkelijke deel). Vervolgens kunt u in 1 of meerdere, andere betaalwijzen (bij de kolom 'Bedrag') het resterende bedrag invoeren.

- Het enige wat van belang is, is dat het totaal gelijk is aan het totaal te betalen bedrag. Indien dat niet het geval is, zal de knop 'Doorgaan' niet ingeschakeld zijn.

 Tip: indien u een bedrag invoert of aanpast, wordt deze pas 'berekend' (en meegenomen in het totaal) als u op Enter klikt (of het veld verlaat).